Muoviraati

Kansalaisten ääni on saatava paremmin kuuluviin muovihaasteen ratkaisemisessa. Siksi perustimme kansalaisten Muoviraadin tukemaan tiekartan toimeenpanoa.

Aktiivisista kansalaisista koostuva Muoviraati sparraa muovitiekartan toimenpiteiden toteuttamista kysymyksin, ehdotuksin ja kommentein. Raatilaiset osallistuvat muovitiekartan toimeenpanoon ja tapaamisiin ja ovat muovitiekarttaverkoston virallisia jäseniä.

Tutustu raatilaisiin!

Mari Granström on kemian tohtori ja Muovipussiton Kerava -hankkeen äiti. Hanke on tekemässä Keravasta Suomen ja Euroopan ensimmäistä muovipussitonta kaupunkia. Mari työskenteli pitkään biokemikaalien ja -materiaalien parissa suurissa yrityksissä ulkomailla, kunnes toteutti pöytälaatikossa muhineen unelman ja perusti Ocean Orchard -yrityksen. Mari on aktiivinen luonnonsuojelija, joogaopettaja ja saimaannorppien kummi.

Aino Huotari on Itämeren suojelusta ja ilmastonmuutoksen torjunnasta kiinnostunut valokuvaaja ja toimittaja. Hän päätoimittaa Luonto-Liiton Nuorten Luonto -lehteä ja toimii Protect Our Winters Finland -yhdistyksen lähettiläänä sekä aktiivina Nordic Ocean Watch Finlandissa. Aino uskoo, että kehittämällä kiertotalouteen perustuvaa kestävää yhteiskuntaa voimme ratkaista tehokkaasti ja taloudellisesti aikamme suurimpia ympäristöongelmia.

Johanna Kohvakka on From Waste 2 Taste ry -hävikkiruokayhdistyksen hankejohtaja ja hävikkiravintola Loopin perustaja. Johanna on järjestänyt Siivouspäivään kuuluvaa plogging-rantojensiivousjuoksua Helsingissä ja on toinen keväällä 2019 julkaistavan Hyvä, paha muovi -kirjan kirjoittajista.

Otso Sillanaukee on kestävään elämäntyyliin keskittyvän Nollahukka-blogin ja Zero Waste – Jäähyväiset jätteelle -kirjan kirjoittaja ja yrittäjä. Hän opiskelee Aalto-yliopiston Creative Sustainability -maisteriohjelmassa. Otso havahtui ympäristöhaasteiden laajaan kirjoon muoviroskan kautta. Hän kaipaa monipuolista dialogia ja tietoa muoveista, jotta jokainen voisi tehdä parempia arjen valintoja kotona, töissä ja politiikassa.

Lataa muovitiekartta (pdf)