Siirry pääsisältöön

Rakentamisen muovien green deal esillä World Circular Economy Forumissa

Rakentamisen muovien green deal -sopimus vuosille 2020–2027 oli esillä World Circular Economy Forumissa, joka järjestettiin Kanadassa 13.–15. syyskuuta 2021. Aihetta käsiteltiin tapahtuman avajaispäivän pääohjelmassa.

Green dealin tavoitteet ja osapuolet on esitelty videolla:

Mitä hyötyä rakentamisen muovien green dealista on?

  • Muovit ovat arvokas materiaalivirta. Sopimuksen ansiosta erilliskerätty kalvomuovi päätyy nykyistä tehokkaammin kierrätykseen ja kierrätysraaka-aineeksi kalvomuovien tuotantoon sekä palautuu tuotteina takaisin markkinoille.
  • Sopimus lisää vastuullista muovien käyttöä ja edistää rakentamisen kiertotaloutta. Samalla vähennetään muovien tuotannon ja polttamisen päästöjä.
  • Sopimuksen tavoitteita ja toimia on etsitty yhdessä ja ne on räätälöity yrityksiä ja kuntia varten. Sopimus antaa lainsäädäntöä joustavammat mahdollisuudet toteuttaa toimet juuri teille sopivalla tavalla sekä toimia edelläkävijänä ympäristöasioissa. Sopimus tuo näin myös kilpailuetua.
  • Sopimus lisää yhteistyötä rakentamisen koko arvoketjussa. Tällä tavoin on löydettävissä parhaat ratkaisut kiertotalouden toteuttamiseksi.

Uutista päivitetty 11.10.2021